Vrouwen van Abayashram


steun ons 

Een nieuwe toekomst voor misbruikte vrouwen in India

Steeds vaker worden we opgeschrikt door gruwelverhalen van massaverkrachtingen in India.

Dit is niet nieuw. Al heel lang proberen Indiase vrouwen aandacht te krijgen voor hun recht op een respectvol leven. Dit project is een gevolg van de visie en moed van een van hen. Daisy Mathew, een Indiase juriste gaf haar carrière op om verstoten misbruikte en verwarde vrouwen die op straat zwierven te helpen. Niet door ze op te sluiten, maar met professionele hulp en respect terug te begeleiden naar een waardig en zinvol bestaan.

Abayashram

Het opvanghuis Abayashram ligt vlakbij Bangalore, de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. Na het overlijden van Daisy in 2007 is haar levenswerk, via de stichting Vision India, voortgezet door een toegewijd team van professionele hulpverleners. Sinds de oprichting in 1996 zijn meer dan 150 vrouwen geholpen om hun leven weer op de rails -en daarmee rehabilitatie- te krijgen. TECS zoekt sponsors die willen helpen meebouwen aan een nieuw tehuis voor deze beschadigde meisjes en vrouwen.

250 x 200 img Portrait edit                          400 x 250 het bestuur

Daisy Mathew, oprichtster (juriste)                   Bestuur: sociaal werker, lerares, psychiater

Misbruikt en verstoten

Abayashram betekent “rustplaats zonder vrees”. Dat is precies wat deze misbruikte vrouwen nodig hebben. Ze worden vaak al als jonge kinderen verkocht en in de prostitutie mishandeld en verkracht. Door hun familie verstoten en met ernstige psychische problemen zwerven ze uiteindelijk totaal verwaarloosd over straat. Met uw gift kunt u een verschil maken en deze vrouwen weer aan een menswaardig bestaan helpen.

250 x 400 Portrait_lady_metamorfose                   250 x 400 Portrait_metamorfose_1

Metamorfoses, met als resultaat bij voorkeur hersteld terugkeren naar de eigen familie

Een veilige plek

In Abayashram vinden nu 50 vrouwen een veilig thuis. De huidige primitieve locatie is veel te klein en  biedt slechts plaats aan 35 personen . Er is behoefte aan een groter opvangtehuis met goede sanitaire voorzieningen, en warm en koud stromend water. Met voldoende ruimte voor training en scholing in dagbesteding. Om meer vrouwen te begeleiden naar een volwaardig plaats in de maatschappij.

200 x 250 img Landscape                     200 x 250 img Landscape dagbesteting2

Een eigen tehuis

Om de capaciteit te verdubbelen heeft Vision India een stuk land gekocht waar een nieuw opvangcentrum wordt gebouwd. Ontworpen om opvang en behandeling te professionaliseren. Door bij het bouwen alternatieve energiebronnen te gebruiken is dit tevens een duurzaam project. Met uw bijdrage krijgen kansloze vrouwen kans op een toekomst. Om herenigd te worden met hun familie en hun zelfstandigheid te vinden.

downloads bekijkdefolder