Waterproject Bangladesh


startactie steunons

Giftig drinkwater

arsenic_project_suff_childrenIn het zuiden van Bangladesh, bij de stad Khulna, staat een school waar kinderen ziek worden van het giftige water dat ze drinken. Waterputten die mensen beschermen tegen besmettelijke ziektes, blijken giftig water te geven. Hoge concentraties arsenicum worden via ondiep geslagen putten met het water opgepompt. Tot zo’n 100 meter diep zit geconcentreerd arsenicum in de bodem, waar je kanker van krijgt en huidziektes.

Veilig drinkwater is er dus niet, behalve in plastic flessen, die geld kosten en het milieu vervuilen. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) spreekt van een van de ergste massavergiftigingen in de geschiedenis. Er is hulp nodig om zowel grondwater als oppervlakte water echt veilig te maken.

 

200 x 200 img Bangladesh_01 200 x 200 img Bangladesh_02 200 x 200 img Bangladesh_03

 
Veilig water op school

Scholen in Bangladesh bieden hun leerlingen onderwijs, maar geen veilig drinkwater. De kinderen willen later misschien dokter worden, of computerspecialist. Dan moeten ze natuurlijk niet ziek worden van het giftige water. Daar kunnen wij wat aan doen door scholen een eigen arseenfilter te geven. Zodat kinderen gezond naar school kunnen gaan; en gezond verder leren.

Om de leerlingen tegen arsenicumvergiftiging te beschermen, is een speciaal filter nodig. Een groot filter voor de scholen en een klein filter om thuis te gebruiken. Wij willen scholen helpen aan veilig drinkwater. Zodat via de kinderen ook de ouders zien hoe belangrijk dat is. Met weinig geld kunnen we al een groot verschil maken. Voor veel scholen, voor veel kinderen en voor veel mensen.

Helpt u mee?

folder_arsenicum_in_drinkwater bekijkdefolder