Studieproject Nepal


   
startactie doneer nu

 

Onderwijs voor meisjes in Nepal

In Nepal kan 35% van alle kinderen door armoede niet naar school. De meeste ouders in Nepal kunnen niet lezen en schrijven, en willen niets liever dan hun kinderen een betere toekomst geven. Maar de Nepalese overheid vergoedt alleen de basisschool. Na de basisschool is een vervolgopleiding van drie tot vijf jaar wel mogelijk, maar dat kost geld: schoolgeld, boeken en uniformen.

 

Shelter

Al sinds januari 2013 kan Caring Unites, met een gezin als lokale partner, meisjes vanaf 15 jaar onderdak en onderwijs bieden. Met deze lokale partner om de meisjes te begeleiden kunnen ze vanuit een veilige ‘thuis-haven’ aan hun toekomst werken. TECS helpt mee om het geld voor hun opleiding bij elkaar te krijgen. En daar hebben we uw hulp bij nodig! Daarnaast vormen zeven vrouwen uit verschillende regio’s, met een part- of fulltime baan in gezondheidszorg of onderwijs, een NGO. Een kleine maatschappelijke organisatie die de voortgang van bestaande projecten controleert en zelf ook fondsen werft in Nepal.

CU Puja en Susma & Muna

 

TECS zoekt donateurs

Vanuit het motto ‘delen is vermenigvuldigen’ zet TECS International zich in om de kwaliteit van leven van kansarmen te verbeteren. We werken volgens het 100% principe. Dit houdt in dat alle giften dan ook volledig naar de opleiding van deze meisjes gaan.

Help mee zodat de meisjes een goede toekomst krijgen. Waarmee zij hun familie ook weer kunnen helpen aan een beter leven.

Op deze manier wordt delen echt vermenigvuldigen!