Water voor India


doneer nu   startactie

 

Schoon drinkwater voor Noord-India

Modderlawines
Kolkende watermassa’s en modderstromen hebben in Uttarakhand huizen weggespoeld en wegen en bruggen vernield. Deze ‘bergtsunami’ kostte duizenden mensen het leven. Niet-geborgen lichamen en kadavers in het water veroorzaken besmettelijke ziektes. Vooral kinderen en ouderen sterven aan de gevolgen daarvan. Dit soort rampen keert jaarlijks terug in India.
Waterfilter
Vuil en besmet drinkwater levert ernstige gezondheidsproblemen op. Kinderen beneden vijf jaar zijn daarbij het meest kwetsbaar. De Aqualogic, een duurzaam, stevig en simpel te gebruiken waterfilter verwijdert bacterien en schadelijke stoffen uit vervuild en besmet water. Met dit waterfilter heeft een heel gezin een jaar lang betrouwbaar drinkwater en beschermt zo hun kinderen en zichzelf tegen ziektes al cholera.
Himalaya gebied
De ramp in de Noord-Indiase staat Uttarakhand is de ergste in 80 jaar: meer dan 5.000 doden en geen sanitaire voorzieningen of toegang tot schoon drinkwater. 80% van de ziektes wordt overgedragen via water. Hulpverleners kunnen de rampgebieden slechts moeizaam bereiken met voedsel, dekens en water uit te delen. En juist met veilig drinkwater kunnen cholera, diarree en andere besmettingen een halt worden toegeroepen.
Lokale partner
Voor € 68 is een hele familie een jaar lang beschermd. Met ca € 680 helpt u al 50 mensen. De lokale partner ‘YWAM’ deelt de waterfilters uit aan de allerarmsten in de staat Uttarakhand in het Himalya gebied. We willen zoveel mogelijk kansarme gezinnen in Noord-India voorzien van een filter.
Voor dit levensreddende project zoekt TECS sponsors. Zodat met uw hulp door het bieden van veilig drinkwater verspreiden van epidemieën voorkomen kunnen worden!

downloads