Back2life


Back To Life project

Een constructieve manier om vluchtelingenkinderen hun emoties te laten verwerken met behulp van creatieve workshops. Deze workshops worden door begeleiders en trainers uit hun eigen cultuur gegeven en worden gerealiseerd door TECS Talentcafe.

De naam van het TECS project is een uitspraak van een Syrische asielzoeker, die vanuit een depressieve fase door oorlogstrauma weer een functie kreeg, zijn zelfvertrouwen hervond en dat omschreef als een ‘back to life ervaring’.

Elkaar helpen

De workshops worden gegeven aan kinderen tot ca 12 jaar. De trainer wordt geassisteerd door oudere kinderen (tot 16 jaar), en supervisors die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de kinderen. Op die manier profiteren de oudere kinderen zijdelings ook van de workshops, en wordt hun integratie in de Nederlandse samenleving bevorderd. Zo voegen statushouders waarde toe aan de eigen gemeenschap en aan de Nederlandse maatschappij door gebruik te maken van hun specifieke expertise.

Jongetje tekent op muur        Little boy running laughing        Kindje met eendjes        BTL_flyer_cover
 

Specialisten

Binnen TECS TalentCafe worden specialisten uit verschillende disciplines (psychologen, maatschappelijk werkers, docenten, sporters, technici, artiesten) gecoacht door Nederlandse collega’s om de workshops voor kinderen te ontwikkelen en te geven. Zodat een veilige en inspirerende omgeving ruimte biedt voor interactie en creativiteit waar, binnen expressieve thema’s, emoties vorm mogen krijgen. De workshop thema’s zijn o.a. Schilderen, Fotograferen, Robotics, Fashion.

Een goede integratie

Het BTL project van TECS International voorziet in een behoefte binnen de vluchtelingengemeenschap. Door gebruik te maken van beschikbare expertise ten behoeve van een cultuur- en taalspecifieke doelgroep. Als brug naar een constructieve en praktische sociale en arbeidsintegratie binnen de Nederlandse samenleving. Eventuele opbrengsten van de workshops (optreden, verkoop, open dagen) gaan naar kinderen in vluchtelingencentra. Daarmee helpen kinderen in Nederland kinderen in hun eigen land.

Nadere informatie

Lees de project flyer of bezoek de TalentCafe website.

Wilt u ook helpen?

Dat kan met een gift op bankrekening NL41 INGB 0003288455 met vermelding van “BTL”. Als u materialen wilt doneren bel ons dan (023-574 7072) of stuur een email (info@tecsinternational.net). Een formulier om u aan te melden als vrijwilliger voor dit project kunt u hier downloaden en ingevuld retourneren aan info@tecsinternational.net.

steun ons        startactie

De Flyer kunt u downloaden, en online doorbladeren, ook kunt u het artikel over dit project in Happinez lezen.

In natura doneren

Informatie en belastingvoordelen van in-natura doneren vindt u in onze fiscale factsheet.
Een overzicht van de benodigde materialen voor de eerste 3 workshops kunt u downloaden, of bel ons op 023 574 7072.