Scholen


Scholen

 

Met de klas geld inzamelen voor een goed doel. Het is leerzaam want het draagt bij aan de bewustwording van de wereld om je heen, je leert activiteiten te organiseren en daar help je ook nog andere mensen mee!

Het Scholen voor Scholen project van TECS International biedt scholen begeleiding aan in het opzetten van goede doelen projecten. En – minstens zo belangrijk, het geld dat de kinderen zo enthousiast inzamelen komt voor de volle 100% terecht bij diegenen waar het voor bedoeld is.

 

 

Scholen in Bangladesh en Oeganda

Voor onze projecten Veilig drinkwater voor schoolkinderen in Bangladesh en Koken op stoom willen we graag samenwerken met scholen in Nederland. Wij bieden hulpmiddelen en begeleiding aan waar scholen gebruik van kunnen maken om goede doelen projecten en acties op te zetten.

Begeleiding projecten en acties

De begeleiding van de projecten kan bijvoorbeeld bestaan uit:
– Een interactieve, informatieve les over het land, de cultuur, de school, schoon drinkwater, koken op zonne-energie e.d.
– We laten kinderen vanuit hun eigen referentiekader zelf meedenken over de mogelijke overeenkomsten en verschillen.
– We stimuleren en begeleiden de kinderen in het zelf nadenken over oplossingen.
– Wij dagen de kinderen uit om een goede doelen actie of project op te zetten.
– We begeleiden de projecten.

Middelen die we hiervoor kunnen inzetten:

    • Superdruppel. Superdruppel is onze ambassadeur en superheld, die in de vorm van een strip kinderen laat kennismaken met het belang van veilig en schoon drinkwater voor alle kinderen op de wereld. Tevens kunnen de kinderen zelf met ideeën komen voor Superdruppel avonturen.Superdruppel met waterfilter
    • Er kan een digitale uitwisseling en contact tot stand gebracht worden tussen de scholen en de kinderen in Nederland en Bangladesh of Uganda onder meer met behulp van Speakap of een Facebookgroep.
    • Via onze projectpagina’s is het mogelijk om een eigen schoolpagina te krijgen. Hierop kunnen acties gestart worden en zie je meteen wat de kinderen ophalen met hun eigen actie.
    • De Art Gallery, waar tekeningen en schilderijen van de scholen kunnen worden tentoongesteld. Of waar een gezamenlijk kunstwerk van de klas verkocht kan worden als poster of ansichtkaart.
    • Tenslotte een vast ondersteunend contactpersoon vanuit TECS

 

Meer weten? Meedoen?

Is dit iets voor uw school of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via email (info@tecsinternational.net) of telefonisch (023-5747072). We komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.