Water


WATER

jongetje haiti met water-200x200

 Waterfilters voor Haiti

Niemand kan langer dan 48 uur zonder water. Vuil drinkwater zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen. Kinderen onder de vijf jaar zijn daarbij het meest kwetsbaar. Met een waterfilter kunnen gezinnen hun drinkwater filteren en zo hun kinderen en zichzelf beschermen tegen ziektes als bijvoorbeeld cholera.

Giftig drinkwater in Bangladesh

Scholen in Bangladesh bieden hun leerlingen onderwijs, maar geen veilig drinkwater. De kinderen willen later misschien dokter worden, of computerspecialist. Dan moeten ze natuurlijk niet ziek worden van het giftige water. Daar kunnen wij wat aan doen door scholen een eigen arseenfilter te geven. Zodat kinderen gezond naar school kunnen gaan; en gezond verder leren.

Drinkwater voor Noord-India

De ramp in de Noord-Indiase staat Uttarakhand is de ergste in 80 jaar: meer dan 5.000 doden en geen sanitaire voorzieningen of toegang tot schoon drinkwater. 80% van de ziektes wordt overgedragen via water. Hulpverleners kunnen de rampgebieden slechts moeizaam bereiken met voedsel, dekens en water uit te delen. En juist met veilig drinkwater kunnen cholera, diarree en andere besmettingen een halt worden toegeroepen.